Marc Dutroux op 4 februari voor strafuitvoeringsrechtbank voor enkelband
De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel onderzoekt op 4 februari de aanvraag voor elektronisch toezicht van Marc Dutroux. Dat schrijven de kranten van Sudpresse donderdag.

Marc Dutroux werd op 22 juni 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot levenslange opsluiting en 10 jaar terbeschikkingstelling van de regering voor vijf moorden, bendevorming, ontvoeringen en opsluiting van kinderen, en verkrachtingen met foltering.

Dutroux zal zichzelf vertegenwoordigen voor de strafuitvoeringsrechtbank. De families van de slachtoffers zullen eveneens opgeroepen worden.

Volgens Sudpresse hebben zowel de gevangenisdirectie van Nijvel, waar Marc Dutroux is opgesloten, als het parket een negatief advies uitgebracht over de aanvraag. De strafuitvoeringsrechtbank is niet verplicht die adviezen te volgen.

Marc Dutroux (56) diende in april een aanvraag voor penitentiair verlof in maar kreeg dit niet. Zijn aanvraag voor elektronisch toezicht diende hij in september in en werd eveneens geweigerd.

Zijn ex-echtgenote Michelle Martin, die in juni 2004 tot 30 jaar gevangenis werd veroordeeld, geniet sinds eind juli van een voorwaardelijke vrijlating. Martin verblijft sinds eind augustus in het Clarissenklooster in Malonne

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig