Essevee tien matchen ongeslagen
Foto: Photo News
Zulte Waregem kon zijn Bergense ‘zwarte beest’ niet temmen. De discipelen van Francky Dury beten zich lang de tanden stuk, maar versierden vooral in de slotfase nochtans voldoende kansen om de volle buit mee naar het Regenboogstadion te loodsen.

Op het kwartier vuurde Angeli een loeier af, maar het leder strandde op de geschroeide vuisten van Bossut. Leye bediende Hazard die de bal niet tussen het kader kreeg. Angeli lag aan de basis van de eerste uitgespeelde Bergsense kans. De gewezen speler van Standard legde de bal breed op Jarju die de wenkende kans van op de zestien over tilde. Een bedrijvige Angeli bleef naarstig zoeken naar een opening. Kort voor rust werd hij beloond toen hij aan de tweede paal Jarju vond. Bossut had geen schijn van kans bij de zevende treffer van Jarju. De bezoekers bleken niet aangeslagen. Berrier kopte op slag van rust door tot bij Leye die met zijn zesde seizoenstreffer de fusieclub langszij bracht. Enzo Scifo protesteerde heftig omdat de toegevoegde tijd van één minuut twintig seconden verstreken was.

Malanda op de paal

Na rust stak Essevee meteen de neus aan het venster. Habibou legde de bal panklaar voor Hazard die over mikte. Bossut moest plat om een vrijschop van Angeli uit zijn doelvlak te ranselen. Berrier knalde een assist van Delaplace rakelings naast. Aan de overzijde kon Perbet zich eens los wrikken, maar Bossut pareerde overtuigend. Berrier bediende met een flankvoorzet Malanda die de wenkende kans voorlangs mikte. Een loeier van Malanda spatte uiteen op de paal. Bergen kwam even onder de druk uit met een counter van Perbet, maar Bossut stopte de schuine knal.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.