Ferrari verkiest Vettel boven Hamilton
Foto: EPA
Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is de eerste keuze van Ferrari om ooit Fernando Alonso op te volgen bij Ferrari. Dat liet Luca di Montezemolo, grote baas van de renstal weten.

De Red Bull-racer werd dit seizoen al meermaals gelinkt aan Ferrari, er zou zelfs een voorcontract getekend zijn voor het seizoen 2014, maar de 25-jarige Duitser probeerde altijd de speculaties af te houden.

Montezemolo laat dan weer niet na zijn liefde voor de wereldkampioen te etaleren. 'Als Fernando Alonso ons ooit mocht verlaten - misschien omdat hij met zijn vriendin in Hawaii op pensioen wil - dan wil ik Vettel.'Sebastian is een potentiële Ferrari-rijder in de toekomst.'

Of Vettel en Alonso ooit samen voor de Italiaanse renstal rijden, blijft minder waarschijnlijk. Montezemolo liet al bij herhaling noteren 'geen twee hanen op hetzelfde erf te willen, maar twee rijders die voor Ferrari rijden en niet voor zichzelf'.

Volgens Montezemolo zijn Alonso, Vettel en Lewis Hamilton duidelijk een klasse sterker dan de andere racers in Formule 1, en hij verkiest de Duitser boven de Brit 'omdat hij jonger is en niet zoveel teams heeft versleten.' Vettel werd ook sterk aangeraden door zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, die vijf titels pakte bij Ferrari.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft een contract bij Ferrari tot het einde van 2016. 'Ik ben enorm tevreden over Alonso. Hij is meer dan een rijder, hij is een sleutelfiguur. Hij past perfect in hoe het team werkt.'