Instagram-foto's bewaren (en account verwijderen)
Foto: ast
Instagram past zijn gebruiksvoorwaarden aan, en dat is niet naar de zin van veel gebruikers. Tijd om je foto's te bewaren en je account op het sociale fotonetwerk op te zeggen?

Vanaf 16 januari treden de nieuwe voorwaarden van Instagram in werking. De opmerkelijkste wijziging is dat Instagram jouw foto's voortaan zonder compensatie mag doorverkopen aan bedrijven die daar wél geld voor betalen.

Op Twitter dreigen veel Instagram-gebruikers er alvast mee om hun account op het sociale fotonetwerk op te zeggen. Wie dat van plan is, doet er wellicht goed aan om zijn Instagram-fotoarchief eerst even te bewaren.

Daar bestaan tal van manieren voor, maar de makkelijkste is Instaport. Dat is een webdienst die je gewoon even toegang moet geven tot je Instagram-account, en die vervolgens al je foto's netjes in een zip-bestand op je computer zet.

Daarna rest je enkel nog het verwijderen van je account bij Instagram zelf. Dat kan via de website van Instagram, waar je je aanmeldt met je gebruikersnaam en wachtwoord. Helemaal onderaan klik je op Your Account. Bij Edit profile vind je rechts onderaan een link met de tekst I'd like to delete my account. Wie daar op klikt, kan nog een reden voor zijn vertrek opgeven, en na het opnieuw ingeven van het wachtwoord kan je bevestigen en je Instagram-account naar de eeuwige digitale jachtvelden sturen.

Let wel: deze actie houdt ook in dat je achteraf nooit nog een account kan aanmaken met dezelfde gebruikersnaam.