Heel wat inwoners van Izegem zitten zonder elektriciteit nadat een betonpomp dinsdagochtend een hoogspanning raakte. Dat bevestigt de politie. Vele huizen raakten ook beschadigd.

De bewoners in de Lendeleedsestraat werden dinsdagochtend opgeschrikt door lichtflitsen en luide knallen. Dat kwam omdat een arbeider met de arm van een betonpomp te dicht bij een hoogspanningskabel kwam. Tussen de kruispunten met de Vlietmanstraat en Slagmeersenstraat stroomde daardoor 150.000 volt door de wagen.

In tientallen huizen is er schade. Het voetpad onder de betonpomp werd verbrijzeld en de straattegels vlogen tot op de daken van de woningen.

De bediener van de betonpomp verkeerde in shock en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een 92-jarige dame had verzorging nodig. Alle beschadigde woningen werden geëvacueerd. De bewoners worden opgevangen in het cultureel centrum van Izegem.

Distributienetbeheerder Infrax doet er alles aan om de schade te herstellen. Pas als de elektriciteit in orde is, kunnen de geëvacueerden opnieuw naar huis.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig