Evi Van Acker: ‘Inspiratiebron voor de jeugd'
Foto: BELGA

Evi Van Acker blijft van de ene naar de andere prijsuitreiking hollen. Een dag na haar verkiezing tot Sportvrouw van het Jaar werd ze maandag al in Brussel verwacht, voor de uitreiking van de Nationale Trofee voor Sportverdienste. De 27-jarige zeilster kreeg de prijs uit handen van prins Filip. Onder meer IOC-voorzitter en Gentenaar Jacques Rogge en Eddy Merckx woonden de plechtigheid bij.

‘Dit is ongelooflijk, ik ben echt heel fier. Dit is heel positief voor de zeilsport en ook een inspiratiebron voor de jongeren', stelde de bronzen medaillewinnares in de Laser Radial-klasse op de voorbije Olympische Spelen van Londen. ‘De komende tijd zal ik echter niet vaak op het water te zien zijn. Mijn eerste doelstellingen zijn mijn examens van januari en juni. Daarna heb ik wat meer tijd', verklaarde de studente bio-ingenieurswetenschappen.

Van Acker is de ambassadrice van de Royal Belgian Sailing Club met het oog op het 150-jarig bestaan van de club. ‘Als iemand aan deze sport begint, moet hij er vooral plezier aan beleven. Toch heb je ook het nodige doorzettingsvermogen nodig en mag je de moed niet laten zakken als het weer wat slechter wordt. ‘Never give up' is alvast mijn motto', aldus Van Acker.