Renaat Landuyt doet een ‘De Wevertje'
Foto: BDW

Hoewel hij straks burgemeester van Brugge wordt, zal Renaat Landuyt (SP.A) zich blijven roeren voor een betere Justitie. ‘Ik heb een ‘De Wevertje' gedaan en zal dat nog doen', verklaarde hij maandag zijn uitval naar federaal minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) van afgelopen weekend.

Landuyt zei in de gratis krant De Zondag te vrezen dat de grote justitiehervorming er niet zal komen. ‘De politiek heeft een beslissing genomen en die moet nu uitgevoerd worden. Als je nu nog om adviezen vraagt, is dat vragen om moeilijkheden', stelde de SP.A'er.

Zijn partijgenoot, vicepremier Johan Vande Lanotte, zei later op de dag dat de Vlaamse socialisten de hervorming van minister Turtelboom volop steunen. Hij noemde het ook logisch dat er bij zo'n grote hervorming adviezen worden gevraagd.

‘Het siert Johan Vande Lanotte dat hij de minister in bescherming heeft genomen. Ik zal verder de Justitie in bescherming blijven nemen', reageerde Landuyt maandag in De Ochtend. ‘Maar het zal zeer opbouwend zijn', voegde hij er nog aan toe.

‘Ondanks dat je burgemeester wordt, blijf je de politicus die je bent. Wie Renaat Landuyt denkt, denkt Justitie en dat zal zo blijven', duidt de SP.A'er zijn “De Wevertje”.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig