Evi Van Acker: 'Beloning voor prestaties van afgelopen jaren'
Foto: Photo News
Zeilster Evi Van Acker werd zondag in het Eurocam Media Center in Lint voor de eerste keer in haar carrière verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 27-jarige uit het Oost-Vlaamse Zaffelare haalde het in het referendum van judoka Charline Van Snick en basketbalster Ann Wauters. 'Dit is de beloning voor mijn prestaties van afgelopen jaren', verduidelijkte 'bronzen' Evi na het gala.

'Mijn bronzen medaille op de Spelen in Londen was natuurlijk een uitschieter, maar ik denk dat mijn prestaties van de afgelopen jaren ook wel meegespeeld hebben. Ik sta al vijf jaar aan de wereldtop en werd in 2011 Europees kampioene en vicewereldkampioene. Dat zijn de mensen blijkbaar nog niet vergeten', vertelde Van Acker.

Vorig jaar moest de Oost-Vlaamse op het Sportgala Kim Clijsters voor zich dulden. 'Tweede eindigen is altijd erg, maar ik gunde het Kim wel. Het is niet zo erg om tegen een topper als haar te verliezen. Dit is ongetwijfeld de leukste prijs die ik al gekregen heb, maar elke trofee heeft wel iets speciaals. Ook de Vlaamse Reus en het Sportjuweel koester ik.'

Voor de kust van Weymouth pakte Van Acker afgelopen zomer brons in de Laser Radial-klasse na een ongemeen spannende strijd. 'Een medaille winnen op de Spelen geeft een ongelooflijk gevoel. Maar pas bij mijn thuiskomst zag ik wat het teweeggebracht had op het thuisfront. Het was mooi om te zien hoe al die mensen mijn medaille kwamen vieren', aldus de studente bio-ingenieurswetenschappen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in