Anderlecht bibbert tegen Leuven naar de drie punten
Foto: Photo News
Anderlecht heeft op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League dankzij twee doelpunten van Dieumerci Mbokani de drie punten in het Astridpark gehouden tegen Oud-Heverlee Leuven. Sporting had weinig overschot tegen een enthousiast OHL en moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om de zege over de streep te trekken.

Paars-wit klom na 25 minuten op voorsprong via wie anders dan Dieumerci Mbokani. De Congolese spits trapte de 1-0 van op de stip tegen de touwen na voorafgaand handspel van Vanaudenaerde. De Brusselaars leken met die 1-0 te mogen gaan rusten, maar Ibou counterde OHL naar de verrassende 1-1.

Vijf minuten na rust stond Anderlecht opnieuw op voorsprong, en opnieuw was het Mbokani die scoorde. Daarna verwaterde het niveau. OHL kwam zelfs nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef 2-1, pas de eerste competitiezege van Anderlecht tegen de Leuvenaars. Mbokani kreeg in de tweede helft nog zijn vijfde gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de topper van komende zondag op het veld van Racing Genk.

In de stand heeft Anderlecht door deze achtste opeenvolgende zege 46 punten, zes meer dan eerste achtervolger Zulte Waregem. Dan volgen Standard, Club Brugge en Genk (alledrie 35 punten). OHL is negende met 27 punten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in