Organisatoren stellen 83ste Ronde van België voor
Philippe Gilbert Foto: Photo News
De 83ste editie van de Ronde van België is zondag in de marge van het Sportgala 2012 in het Eurocam Media Center in Lint voorgesteld. In aanwezigheid van wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC), de winnaar van 2011, verduidelijkte organisator Rob Discart dat de wielerronde voortaan als 'Baloise Belgium Tour' door het leven gaat.

'Baloise is een verzekeringsmaatschappij en ons doel voor volgend jaar is dan ook de veiligheid van de renners tijdens de koers verhogen. Zo investeren we in aangepaste signalisatie op het parkoers en werden er met ex-renners Ludo Dierckxsens en Ferdi Van Den Haute twee veiligheidsadviseurs aangesteld', vertelde Rob Discart.

'Het is een nationale koers met een internationaal deelnemersveld', vulde Philippe Gilbert verder aan. 'Er doen heel wat grote namen mee en het palmares van deze wedstrijd is dan ook navenant. Er zit heel wat variatie in de verschillende etappes, iedereen krijgt er een kans. Bovendien is ook de datum goed gekozen. Eind mei zitten alle ploegen in volle voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en het niveau is dan ook al erg hoog. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid om het materiaal al eens te testen.'

De 83ste editie van de Ronde van België vindt van 21 tot 26 mei plaats. Begin volgend jaar maken de organisatoren het parkoers bekend. Vorig jaar was de Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) de laureaat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig