Doden bij aanval op Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië
Syrische rebellen nemen een militaire basis in Aleppo over Foto: ap
Oorlogsvliegtuigen van de Syrische regering zouden zondag een dichtbevolkt Palestijns vluchtelingenkamp gebombardeerd hebben in het zuiden van Damascus. Dat verklaren oppositieleden. Er zouden minstens 15 doden gevallen zijn.

De luchtbombardementen vielen op het Yarmouk-kamp, in het zuidelijk deel van de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens oppositiegroepen vielen er slachtoffers in een school en een moskee, en daarbij zouden minstens vijftien doden zijn gevallen.

Er zijn al dagen gevechten aan de gang tussen Syrische rebellen en regeringsgezinde, Palestijnse milities. Dat verklaarde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten eerder. 

Veel ontheemde Palestijnen wonen al tientallen jaren in Yarmouk, een wijk van zo'n vierkante mijl, in 1957 gevormd binnen hoofdstad Damacsus. Er zijn meer dan 148.500 geregistreerde vluchtelingen gevestigd, en zij lijken goed geïntegreerd in de Syrische samenleving, als arts, ingenieur, ambtenaar, arbeider en straatverkoper.

Zondag werden minstens 131 mensen gedood in het hele land. Anti-regeringsgezinde rebellen, met de bedoeling het regime van president Assad omver te werpen, proberen al dagen de grond in en rond Damascus in te nemen.

De Syrische rebellen hebben zaterdag ook een infanteriebasis in Aleppo, in het noorden van Syrië, veroverd. In een verklaring zei de Al-Tahweed Brigade zondag dat de rebellen, die de val de Syrische president Bashar Assad proberen te bewerkstelligen, de basis ‘volledig bevrijd’ hebben.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in