In de Premier League klopte Tottenham vanmiddag Swansea met 1-0. Onze landgenoot Jan Vertonghen scoorde in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze zege staan de Spurs opnieuw stevig in de top-4.

Tottenham domineerde lange tijd het balbezit, maar raakte niet voorbij een stevig Swansea dat een solide verdedigend blok zette en er af en toe gevaarlijk uitkwam. Walker kwam nog het dichtst bij de openingstreffer toen hij Swanseagoalie Gerhard Tremmel na 40 minuten vanop 25 meter onder schot nam, maar de Duitser pareerde met wat geluk. Michu scoorde bijna voor de bezoekers toen net daarna hij een opportunistische lob probeerde vanop de middellijn, Hugo Lloris was geklopt maar zag de bal tot zijn vreugde over doel gaan.

Vertonghen brak aan White Hart Lane de weerstand van een koppig Swansea in de 75ste minuut. De Rode Duivel trapte met zijn rechtervoet een prachtige halve volley binnen toen een vrije trap van Kyle Walker voor zijn voeten viel. Daarna volgden nog verhitte scènes toen doelman Lloris Michu omverkegelde in de 16, en Tottenham zonder omkijken voortspeelde.

Het zal de Londense fans worst wezen: Tottenham springt zo over Everton naar de vierde plaats, het telt evenveel punten als de derde, Chelsea, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig