Na negen maanden afwezigheid door blessure heeft Ricky Rubio zijn comeback gemaakt in de NBA. De Spanjaard won zaterdag met de Minnesota Timberwolves van Dallas met 114-106 na verlengingen.

Coach Rick Adelman spaarde Rubio nog wat en liet hem slechts 18 minuten opdraven. Daarin was de Spaanse international goed voor 8 punten en 9 assists. Enig minpuntje voor Rubio was een gemiste driepunter op het einde van de reguliere speeltijd, waarmee hij de match had kunnen beslissen. 'Ik kan niet beschrijven hoe erg ik het basketbal gemist heb. Ik droom van dit moment sinds ik mijn blessure opliep, op 9 maart', reageerde Rubio.

De LA Clippers wonnen zaterdag voor de negende keer op rij, de beste reeks in 37 jaar voor het team. Ondanks het thuisvoordeel kon Milwaukee hen niets in de weg leggen: 85-111. Blake Griffin verzamelde 18 punten en 11 rebounds. Ook de New York Knicks wonnen opnieuw, maar wel heel nipt: 103-102 tegen Cleveland. Zonder superster Carmelo Anthony was Kyrie Irving de grote man bij de Knicks met 41 punten. Het verschil tussen Chicago en Brooklyn was even klein: 83-82 voor de Bulls.

Boston verloor voor de tweede keer op rij, met 103-88 van San Antonio. Bij de Spurs was Tony Parker goed voor 22 punten en 8 assists. Ook Miami liet zich thuis niet verrassen en won makkelijk met 102-72 van Washington.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig