De kinderen die het bloedbad in de Sandy Hook basisschool overleefden, zullen niet terugkeren naar de school. Ze zullen naar een ongebruikt schoolgebouw in Monroe, een naburig stadje.

Wanneer de 436 kinderen die de schietpartij overleefden terug naar school zullen gaan, is nog niet bekend. Maar als ze dat doen, zal het niet in de Sandy Hook basisschool zijn. De leerlingen zullen hun schoolcarrière afmaken in een ongebruikt schoolgebouw in Monroe, een stadje op 11 kilometer van Newtown, zegt Janet Robinson, de directeur van de Sandy Hook school.

‘Het stadsbestuur van Monroe heeft zijn Chalk Hill School aangeboden', zeg Robinson in een mededeling. Volgens haar zijn de ongebruikte gebouwen in prima staat en zijn ze groot genoeg om alle leerlingen en leerkrachten van de Sandy Hook school onder te brengen. De school ligt net over de grens met Newtown en kan binnen enkele dagen klaar zijn voor gebruik.

De Sandy Hook basisschool is voorlopig nog afgegrendeld omdat speurders de gebouwen nog onderzoeken. Maar een politieofficier van Newtown twijfelt eraan of de school wel weer open zal gaan. ‘Het is nog te vroeg om daar veel uitspraken over te doen. Maar ik vind het moeilijk', zei George Sinko van de politie van Newtown.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig