In Merchtem hebben zondag duizenden mensen deelgenomen aan een stille mars tegen zinloos geweld. Vorige week werden twee mensen nog gewond toen ze door onbekenden werden aangevallen met een baseballknuppel. Een persoon raakte zwaargewond en verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

Volgens de lokale politie namen 2.500 mensen deel aan de stille mars die uitging van de parochie en de steun had van de gemeente. Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) sprak over '1.500 tot 2.000 deelnemers'.

De manifestanten trokken van aan de kerk in het centrum van Merchtem naar de plaats aan de Dendermondsestraat waar de geweldpleging die zondagmorgen had plaatsgevonden. De meeste manifestanten droegen witte ballonnen, sjaals of armbanden en langs het parcours waren ook veel witte voorwerpen zoals vlaggen en lakens aangebracht. Aan het slot van de manifestatie werden aan de kerk alle ballonnen opgelaten. Pastoor Karel Stautemas stelde in een korte toespraak ‘dat dergelijk geweld absoluut niet thuishoort in de maatschappij'.

Aan de manifestatie werd deelgenomen door het tweede slachtoffer - hij snelde de eerste te hulp toen die werd aangevallen - en de familie van de persoon die bij de aanval een schedelfractuur opliep evenals een gebroken neus en kaakbeen.

De twee aanvallers lopen inmiddels nog steeds op vrije voeten rond. ‘We onderzoeken momenteel een aantal tips en hebben goede hoop dat we het duo nog zullen kunnen vatten', aldus Daniel Noens, woordvoerder van de lokale politie AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig