In de buurt van de Brusselse Grote Markt is zondagochtend een 35-jarige man in elkaar geslagen voor zijn gsm. Dat meldt het Brusselse parket. De Brusselse lokale politie kon twee daders van de drieste overval oppakken, een meerderjarige en een minderjarige. Beiden waren al gekend door het Brusselse gerecht.

Het 35-jarige slachtoffer was rond 05.15 uur op weg naar huis toen hij in de Guldenhoofdstraat aangesproken werd door twee mannen. Die vroegen hem eerst om een sigaret en sloegen hem vervolgens in het gezicht. Het slachtoffer viel op de grond en kreeg nog verschillende andere klappen. Daarbij werd zijn neus gebroken en werden verschillende tanden uitgeslagen.

De overvallers fouilleerden vervolgens de man en wilden er vandoor gaan met zijn gsm. Zij hadden echter niet gerekend op een politiepatrouille die net in de buurt was en getuige was van het incident. De agenten gingen onmiddellijk achter de overvallers aan. Die probeerden zich nog te verzetten door naar de agenten te trappen maar werden opgepakt. Het ging om een 22-jarige man en een 16-jarige jongen.

Beiden waren al gekend bij het Brusselse gerecht, de minderjarige voor feiten van slagen en verwondingen, de meerderjarige omdat hij al vijf veroordelingen had opgelopen voor diefstallen met geweld en inbraken. Het Brusselse parket vraagt de aanhouding van de 22-jarige en vraagt dat de minderjarige in een gesloten jeugdinstelling zou geplaatst worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in