In de loop van zondag kunnen voorbijgangers hun steentje en herinnering bijdragen aan het project dat kadert in de Music for Life-actie van radiozender Studio Brussel. ‘Mooie herinneringen vergeten, maakt helaas ook deel uit van dementie', zegt Eva Drees van Muntpunt, initiatiefnemer van het project.

Rond 10.00 uur zondagvoormiddag hingen er al een dikke 3.000 post-its op de zuilen. ‘Daarop staan herinneringen die de voorbije anderhalve week zijn gepost op onze site', zegt Eva Drees, persverantwoordelijke van Muntpunt. ‘We hopen op 6.000 à 7.000, misschien zelfs 10.000 post-its.'

Om van de Munstschouwburg een ‘monument voor dementie' te maken, heeft Muntpunt samengewerkt met het Regionaal Expertisecentrum Dementie brOes, de Munschouwburg en allerhande Brusselse jeugdverenigingen, organisaties en vrijwilligers. ‘Zonder hen en zonder de medewerking van alle autoriteiten hadden we dit anders nooit op anderhalve week rond gekregen', aldus Eva Drees.

De actie kadert ook in BRUSSEL IS, een project van Muntpunt om de hoofdstad via videofilmpjes positief in beeld te brengen en te promoten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in