Moeder van schutter was gek op wapens
Moeder Nancy Lanza

Nancy Lanza, de moeder van de schutter van Newtown, was volgens een bericht in The New York Times dol op wapens. Ze nam haar zoon mee naar de schietstand. ‘In een plaatselijke bar vertelde ze soms over haar wapencollectie', klinkt het zondag in het bericht van de Amerikaanse krant.

De 52-jarige Nancy Lanza werd vrijdag vermoord aangetroffen, voordat haar 20-jarige zoon in de basisschool in de Amerikaanse staat Connecticut twintig kinderen en zes volwassenen doodschoot. Daarna pleegde hij zelfmoord.

De krant schrijft op gezag van speurders dat de moeder vijf wapens bezat die op haar naam geregistreerd waren. De drie halfautomatische wapens die in de school bij de slachtoffers lagen, stonden op haar naam. Volgens The New York Times bezat de vrouw ook nog twee jachtgeweren.

De vrouw was sinds 2008 gescheiden en leefde met haar zoon teruggetrokken in een groot huis in Newtown. Ze had het moeilijk om haar zoon te helpen met zijn psychologische problemen, schrijft de krant. De moeder haalde haar zoon op een gegeven moment weg van een school in Newtown. Ze gaf hem thuis les omdat ze ontevreden was over de school. Om welke school het gaat, is nog onbekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in