De Brusselse lokale politie heeft zaterdag een 30-jarige Maleisiër opgepakt die niet minder dan 25 nagemaakte kredietkaarten bij zich had. Daarmee had hij al voor 13.187 euro aan luxegoederen gekocht en geprobeerd voor nog eens 165.000 euro aan dure spullen te kopen. De buit kon teruggevonden worden in zijn hotelkamer. Dat meldt het Brusselse parket.

Het was Atos, het bedrijf achter het netwerk voor betalingen met kredietkaarten, dat zaterdag de Brusselse politie verwittigde omdat er betalingen waren opgedoken met kredietkaarten waarvan de gegevens gehackt waren. Die betalingen werden uitgevoerd in verschillende winkels aan de Louizalaan.

De politie trok naar die buurt en zag hoe de Maleisiër zijn hotel binnenstapte met tassen vol dure aankopen, om even later met lege handen buiten te komen. De agenten pakten de man op terwijl hij aankopen probeerde te doen in een Hermès-winkel.

Hij bleek niet minder dan 25 valse kredietkaarten bij zich te hebben en in zijn hotelkamer werd nog voor 13.187 euro aan spullen van Louis Vuitton, Gucci en Burberry aangetroffen. Bovendien bleek bij nazicht dat hij geprobeerd had nog andere aankopen te doen, voor een bedrag van 165.000 euro.

De Maleisiër, die in Kuala Lumpur een cybercafé zou uitbaten, bekende dat hij naar België was gestuurd om zoveel mogelijk luxegoederen te kopen. Hij zou 10 procent van de opbrengst krijgen. Het Brusselse parket vraagt zijn aanhouding voor informaticafraude en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in