Azië heeft zondag in Brunei de zesde editie van de Royal Trophy golf gewonnen. Na drie dagen eindigde het toernooi tussen acht spelers van Europa en Azië op een 8-8 gelijkspel, op het eerste extra hole toonden de Aziaten zich de beste.

Op de slotdag stond singles matchplay op het programma. De Spanjaard José Maria Olazabal moest afhaken met een nekblessure, de punten van die wedstrijd werden gedeeld.

Nicolas Colsaerts kwam zo als eerste Europeaan op de baan en nam het op tegen de Thai Bae Sang-moon. Na zeven holes stond hij twee punten achter. Colsaerts maakte echter tot twee keer toe een achterstand ongedaan en lukte op het vijftiende hole met twee superslagen een eagle waarmee hij het punt pakte voor Europa.

Europa verloor daarna echter drie van de volgende zes duels en speelde twee keer gelijk, waardoor het 8-8 werd. In tegenstelling tot de Ryder Cup, waar de regerende kampioenen bij een gelijkspel de Cup houdt, wordt er tijdens The Royal Trophy naar extra holes gespeeld.

Colsaerts en Francesco Molinari moesten het in een four ball opnemen tegen de Zuid-Koreanen Yang en Kim. Laatstgenoemde lukte een birdie, waarna Colsaerts de birdie putt op zo'n twee meter miste om op gelijke hoogte te komen.

Toch kan Colsaerts terugblikken op een meer dan verdienstelijk toernooi waarin hij 2,5 van de 3 punten binnenhaalde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in