Een politiecontrole met drugshond in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3 uur in een café op de Oude Markt in Leuven heeft bij de nog aanwezige 60 klanten heftige reacties uitgelokt.

De politie pakte 4 personen op wegens openbare ordeverstoring. Bij 16 aanwezigen reageerde de drugshond positief, maar er werden geen drugs gevonden. Wel werd op de grond een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en een knipmes. Hiervoor werd pv opgesteld.

Bij een andere controle rond middernacht in een ander café op de Oude Markt reageerde de drugshond bij 24 van de 100 aanwezigen positief wat er op wijst dat de betrokkenen recent nog in contact waren geweest met drugs. Er werden hier 4 pv's opgesteld, 1 voor openbare ordeverstoring, 1 voor het niet naleven van probatievoorwaarden inzake drugs en 2 voor de kleine hoeveelheden drugs die op de grond gevonden werden.

Eerder op de avond controleerden verschillende inspectiediensten een café op de Tervuursestraat in Leuven. Hier werden 4 illegalen aangetroffen en pv opgesteld wegens overtreding rookverbod.

Bij een grootscheepse alcoholcontrole zaterdagnamiddag werden aan de Naamsesteenweg 968 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 4 positief werden bevonden. In de vooravond werden aan de Martelarenlaan 606 bestuurders gecontroleerd waarvan één positief blies. In totaal werden 2 rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in