Zwitserland stuurt het Leger des Heils naar het Eurovisiesongfestival in Zweden. De liefdadigheidsorganisatie kreeg met het lied “You and me” een meerderheid van de kijkers achter zich tijdens een uitzending op de Zwitserse nationale omroep SSR.

De groep “Heilsarmee” bestaat uit vier mannen en twee vrouwen. Hun leeftijd varieert van 20 tot 94 jaar.

Dankzij hun contrabassist Emil Ramsauer zouden de Zwitsers tijdens het Eurovisiesongfestival zelf ook het record van de oudste deelnemer moeten breken. Dat record is momenteel in handen van de Russische grootmoeders van “Buranovskiye Babushki”, die bij de vorige editie als tweede eindigden.

De act is sober. Qua inkleding valt hij alleen op door de Leger des Heils-kostuums.Het nummer zelf is een brave popsong, waar een naar de normen van het Eurovisiesongfestival iets ruwere gitaar in gemengd is. Verder moet het nummer het vooral van de duo-zang hebben. 

De 58ste editie van het Eurovisiesongfestival vindt in mei 2013 plaats in Malmö, na de overwinning van de Zweedse inzending Loreen (met “Euphoria”) vorig jaar in Azerbeidzjan. De halve finales staan geprogrammeerd op 14 en 16 mei; de finale vindt plaats op 18 mei.

België wordt in Malmö vertegenwoordigd door Roberto Bellarosa, de winnaar van de eerste editie van de zangwedstrijd “The Voice Belgique”. Hij werd door de Franstalige televisiezender RTBF gekozen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in