De Freethiel vierde nog eens feest. De Waaslanders wonnen tegen Kortrijk met het kleinste verschil en zetten hun strijd voor het behoud met negen op twaalf onverminderd verder. KV Kortrijk blijft met een nul op negen verweesd achter.

De wedstrijd begon met zeven minuten vertraging doordat Martin met witte bovensokken door scheidsrechter Brinckman terug naar de kleedkamer werd gestuurd.

Toen beide ploegen uiteindelijk het veld betraden, dicteerden de bezoekers de wet en ze kregen ook enkele kansen zonder ook groots te voetballen. Zo loste Coosemans een afstandsschot van Nfor. Capon was goed gevolgd maar nu was de thuisdoelman wel balvast. Ook op een poging van Dejaegere reageerde Coosemans attent. Een vrijschop van Nfor belandde hoog over en Chavarria kopte via Belhocine in hoekschop.

De wedstrijd was al twintig minuten ver alvorens Waasland-Beveren zich voor de eerste keer toonde. Een gemeten pas van Badash op Cruz belandde echter ver naast het bezoekende doel. Verder kopte Sonck te zwak en belandde een schot van Cruz al dan niet op de hand van De Mets. In het slotkwartier was het opnieuw aan Kortrijk. Nfor lanceerde Chavarria. De middenvelder zag zijn poging via het been van Coosemans in hoekschop belanden. Ook een hoekschop van Nfor werd door Martin rakelings naast de verste paal getrapt.

Op zoek naar goal

Na de rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Cruz bediende Sonck op de flank. De aanvaller gooide de bal voor doel maar de halve omhaal van Lepoint miste richting. Aan de overzijde bracht Nfor Coosemans even in de problemen. Een voorzet van Capon werd door Zukanovic nipt gemist. Waasland-Beveren ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Rowell gooide de bal voor doel en Sonck kopte naast.

Eén minuut later was het wel raak. Een actie tussen Belhocine en D’Ulivo belandde bij Badash, die in de korte hoek binnentrapte. Kortrijk moest op zoek naar de gelijkmaker. Mulemo trapte aan de overzijde te zwak op een voorzet van Martin en ook de poging van Capon miste de goede richting. Sonck trapte voor de thuisploeg een niet te missen kans in de handen van Keet maar de zege was binnen. In de slotminuten kreeg Badash nog een applausvervanging.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig