De Zebras hebben gezien het aantal kansen hun tweede opeenvolgende thuiszege niet gestolen, Een wederoptredende Stijnen beperkte de schade voor de gasten die op offensief vlak geen potten braken.

Geen studieronde van bij de aftrap, beide teams traden met open vizier aan. De eerste open kans was voor de rekening van Veselinovic, Parfait Mandanda moest een onvervalste karpersprong uitvoeren zijn netten te vrijwaren. De locale spelmaker Onur Kaya zorgde voor een gepast antwoord, zijn spontaan schot streelde echter de dwarsligger.

Het duo Kaya-Milicevic deed het leder aardig circuleren, bij de gasten kwam het samenspel eerder moeizaam op gang, vooral de laatste voorzet verdween te vaak in de wildernis. Bij een tweede vrijschop voor de Carolingers verdiende Stijn Stijnen reeds zijn sporen al zou het geluk hem bij zijn dertiende competitiewedstrijd toelachen, hij kon de raket van Milicevic in extremis nog devieren en het leder kaatste via de staak terug in het veld.

De Carolingers wonnen de meeste duels en openden de stand kort na het halfuur na een uitval van Milicevic op rechts, de Zwitser zette de paarswitte achterhoede op het verkeerde been, bereikte een vrijstaande Kumedor die vanop een vijftiental meter door een bos spelers heen de openingstreffer voorbij Stijnen knalde.  Kort voor de rust etaleerde doelman Mandanda nog eens zijn classe op een atoomschot van François.

Kansen kraken


Paarswit verscheen gretiger na de koffie, combineerde trouwens vlotter via de flanken en Veselinovic werd na een uitval van Nyoni op de valreep door Satli gekortwiekt, ref Dierckx zag echter geen graten in. Kaya speelde ondertussen verstoppertje terwijl de bezoekende spionkop zijn zin kreeg met de intrede van Dayan. De thuisploeg op zoek naar de verlossende treffer via Ohayon en Milicevic botste echter op Stijnen. Aan de overkant slabakte de achtervolging ook omdat Veselinovic te vaak in de buitenspelval trapte. In de slotfase kraakten Kaya en co nog een paar kansen.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig