Gemiste strafschop breekt Lierse zuur op tegen Cercle
Foto: Photo News
Geen winnaar gisteren in de zespuntenwedstrijd tussen de nummers vijftien en zestien in de stand. Het venijn zat in de staart voor Lierse. Lukas Van Eenoo krulde in de slotfase de gelijkmaker voorbij Sels. Een gouden punt voor Cercle.

De schrik bij de twee degradatiekandidaten, om te verliezen, zat er goed in. Dat resulteerde in een voorzichtige start. Met veel spelers achter de bal en stevige duels. Waardoor het spel om de haverklap stil lag. De eerste kans was voor Eidur Gudjohnson. De zoon van Arnor (ex-spits van Anderlecht) dook op het kwartier als een duiveltje uit een doos op om een voorzet van aan de tweede paal in doel te deviëren. Matz Sels verhinderde met een uitstekende beenreflex een vroege achterstand.

Daar bleef het bij. Het stadion werd even opgeschrikt na een botsing tussen Elgabas en Cornelis. Gelukkig zonder veel erg. Dezelfde Elgabas trapte vier minuten voor de rust in het zijnet en Bourabia, samen met Dolly Menga de bedrijvigste thuisspeler, geraakte net niet voorbij Verbist. De tweede helft was nauwelijks enkele seconden bezig toen Hazurov een lange bal uitstekende doorkopte in de loop van Bourabia. De Franse middenvelder met Marokkaanse roots zette zich uitstekend door en Bram Verbist was er aan voor de moeite. Voor Bourabia al het derde doelpunt tegen Cercle dit seizoen.

Droom aan diggelen

Nog eens vijf minuten later zag het er nog mooier uit voor Lierse. Bourabia ging gewillig neer in een duel met de ingevallen Karel Van Roose. Scheidsrechter Colemonts wees onmiddellijk naar de stip. Karim Saidi trapte de bal naar de rechterhoek, maar met een kattensprong zweefde Verbist de bal uit zijn doel. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat Sels zich ruim tien minuten later niet liet verrassen door een stiftertje van Bakenga. Het spel bleef goed op en neer gaan. Al bleken heel wat spelers veel brandstof verbruikt te hebben en verdween de zuiverheid uit het spel van beide ploegen.

De frustratie bij de bezoekers nam toe. Gudjohnsen deelde een tik uit aan doelpuntenmaker Bourabia en mocht met met rood naar de kleedkamer. Een trieste afgang voor de ex-vedette van Chelsea. Lukas Van Eenoo trapte de droom van Lierse aan diggelen en Niels Mestdagh haalde net zoals Gudjohnsen het einde van de wedstrijd niet.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig