Vanuit een verloren positie heeft AA Gent toch een punt in de wacht gesleept op Daknam. Lokeren stond na vijftig minuten 2-0 voor, maar vergat te voetballen. Mboyo zorgde met twee identieke goals voor een verdiend gelijkspel.

De thuisploeg domineerde het balbezit op de Gentse helft, al bleven echt grote kansen lang uit. Harbaoui was er na een hoekschop van Leko wel dichtbij, de kopbal van de Tunesiër werd door Hannes Van der Bruggen van de lijn geveegd. Patosi verstuurde een fabelachtige dieptepass naar de borst van de inlopende Mokulu. Net wanneer de Lokeren-aanvaller wou afdrukken, zette Arzo zijn noppen op de kuit van de Belgische Congolees. Een strafschop en een rode kaart waren op zijn plaats, scheids Luc Wouters gaf enkel een doeltrap.

Soumahoro probeerde het vier keer vanuit de tweede lijn, zonder succes. Een knal van Van der Bruggen werd gepareerd door Copa. Ook Mboyo probeerde het enkele keren, maar echt grote kansen voetbalden de Gentenaars niet bij elkaar. Het was daarentegen Lokeren dat met een voorsprong mocht gaan rusten. Leko borstelde een vrije trap prinsheerlijk tegen de binnenkant van de paal en binnen.

Ommekeer


De kopzorgen voor Bob Peeters en de zijnen werden na de rust alleen maar groter toen Rafinha de bal onbegrijpelijk in de voeten van Harbaoui kopte. De Lokeren-spits kon tot zijn eigen verbazing probleemloos binnenschuiven: 2-0. Wedstrijd gespeeld, zo dacht de thuisploeg blijkbaar, want Lokeren vergat na de dubbele voorsprong om te voetballen.
Het spreekt voor de bezoekers dat ze ondanks die mokerslag de moed niet verloren.

Gent kampeerde op de Lokerse helft en dat leverde ook op toen Mboyo een corner van Brüls tegen de netten buffelde. Alsof het om een computerspelletje ging, klikte datzelfde duo een vijftal minuten later op kopiëren en plakken. Brüls krulde voor, Mboyo kopte de 2-2 binnen.

Plots besefte Lokeren weer dat het ook nog kon aanvallen. Harbaoui probeerde het na een knappe borstcontrole met een volley die een metertje over ging. De Tunesiër was er even later nog dichter bij, toen zijn kopbal iets te centraal was gericht. In de slotfase was het Gent dat nog het dichtst bij de overwinning kwam, maar N’Diaye mikte centimeters naast.


 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig