Club Brugge dankt eenvoudige zege aan Bacca en Lestienne
Foto: Photo News
Club Brugge blijft zonder competitienederlaag onder Juan Carlos Garrido. Blauw-zwart hield het een week na de 1-7 bij Beerschot gisteren op een simpele 2-0 tegen Bergen. Bacca strafte een misser van Van Gijseghem af, Lestienne scoorde nog in het slot.

Vroeg in de match deed Perbet de netten al doen trillen voor Bergen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Club, met Stenman op de linksachter en Buysse op de bank, was gewaarschuwd maar kwam pas langzaam in de wedstrijd. Bovendien zag blauw-zwart al snel Blondel uitvallen met een blessure. Zijn vervanger Zimling miste duidelijk nog wedstrijdritme.

De eerste Brugse doelkans was voor Bacca na een prima opening van Donk. Werner redde met de vuisten en hield daarna nog eens een poging van Bacca tegen. Bij een heerlijke verre trap van Lestienne kreeg hij de nodige hulp van de dwarslat. Maar toen Van Gijseghem voorbij het half uur zich verslikte in de opzittende Bacca, was de doelman van Bergen wel geklopt: 1-0.

Ook met die voorsprong kwam Club niet los. En dat had lang niet allemaal te maken met de slechte staat van de grasmat. Tchite kon nog een keer tonend dat hij wel degelijk op het veld stond, maar trapte op Werner.

Uitblinker Lestienne

Club slaapwandelde door de tweede helft en Bergen kwam er een paar keer uit. Perbet trapte van ver op het dak van het doel en Kujovic moest aan de bak bij een trap van Angeli. Het Brugse publiek kon het allemaal maar matig pruimen.

Maar ook Bergen miste uiteindelijk de overtuiging. Het laatste kwart van de wedstrijd had Club de touwtjes weer in handen. Niet de dat Club doordrukte op zoek naar een tweede doelpunt. De wedstrijd hobbelde emotieloos naar het einde. Pas dan bekroonde Lestienne zijn sterke prestatie met een tweede Brugse goal.

De drie punten waren verdiend voor Club. Maar volgende week staat Garrido voor zijn eerste grote test in de competitie. De man die de voorbije week Jorgacevic, Almebäck, Figueras, Van Acker, Jorgensen en Vleminckx elimineerde, moet dan met Club op bezoek bij Standard.


 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig