KV Mechelen moest in eigen huis tegen Standard de wet van de sterkste ondergaan. Ezekiel opende in de 39ste minuut de score en Batshuayi legde een kwartier voor affluiten 0-2-eindscore vast, waardoor de Luikenaars hun opmars verder zetten en (voorlopig) naast Genk op de derde plaats komen te staan. Malinwa staat tiende.

Al na twee minuten krulde Robin Henkens een vrije trap over de muur maar de bal zeilde naast, beide ploegen begonnen daarna aan een studiekwartier. Standard verhoogde dan toch de druk maar Maor Buzaglo talmde te lang om af te drukken en Sheldon Bateau kon zijn schot nog afblokken.

Tomislav Pacovski hield zijn netten nog schoon met een prachtreflex na een kopbal van Jelle Van Damme. Aan de overzijde had Nicklas Pedersen de 1-0 aan de voet maar hij miste en Imoh Ezekiel strafte deze misser meteen af. De pocketspits klom hoog en knikte een voorzet van Jelle Van Damme hoog tegen de touwen.

Heer en meester

KV Mechelen ging rusten met een 0-1-tussenstand en trok in de tweede helft schuchter op zoek naar de gelijkmaker. Maar de bezoekers bleven heer en meester. Pacovski loste een afvallende bal van Batshuayi maar gooide zich attent in de voeten van Antonio een aanstormende Kanu. Eiji Kawashima keek werkloos toe, alleen een schot van de ingevallen Wannes Van Tricht zorgde voor wat opschudding.

Michy Batshuayi zette de 0-2 op het bord na een mistasten van Pacovski. Ezekiel zorgde voor de assist maar liet even later de 0-3 liggen, Pacovski kan de bal nog net naast tikken. In de 88ste minuut miste Yoni Buyens nog een strafschop tegen zijn ex-club.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig