250 passagiers geëvacueerd van Thalys in Mortsel
Foto: *
Een Thalystrein, die van Parijs naar Amsterdam reed, is donderdagochtend rond 9.30 uur tot stilstand gekomen in het station Mortsel-Oude God nadat er zich rook had ontwikkeld in het vijftiende rijtuig. Dat meldt Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel en de informatie wordt bevestigd door Thalys. De 250 reizigers werden meteen in veiligheid gebracht. Rond 10.30 uur verliep het verkeer opnieuw normaal.

Een IC-trein die vanuit Charleroi-Zuid richting Essen reed, kwam vast te zitten achter de Thalys. Twee sporen waren geblokkeerd maar de twee andere sporen bleven gewoon beschikbaar. Sinds 10u30 verliep het verkeer opnieuw normaal. 'Er zijn wel nog kleine gevolgvertragingen mogelijk', aldus Frédéric Petit van Infrabel.

Technisch probleem

De reizigers op de Thalys zijn niet in gevaar gekomen door de rookontwikkeling, zegt de woordvoerster van Thalys Patricia Baars. ‘De passagiers zijn meteen naar een ander rijtuig geleid en zijn ondertussen allemaal van de trein gestapt', luidt het. De rookontwikkeling zou te wijten zijn aan een technisch probleem, maar wat er precies misliep is nog niet bekend.

Fyra wordt ingeschakeld

Volgens Patricia Baars van Thalys zetten de passagiers van de defecte Thalys met de Fyra hun reis verder naar Amsterdam. 'Alle passagiers van de Thalys zijn met een binnenlandse trein naar Antwerpen gespoord en zijn daar op de eerstvolgende Fyra gestapt richting Amsterdam', legt Patricia Baars nog uit.

Frédéric Petit meldt nog dat de IC-trein van Charleroi naar Essen, die vaststond achter de Thalys, uiteindelijk een vertraging opliep van 80 minuten. 'De trein was wel al vertrokken met een dertigtal minuten vertraging.'