Bruce Springsteen en zijn E street band trapten het benefietconcert af met "Land of hope and dreams", 'Wrecking Ball', en 'My city in ruins'.

Ook van de partij waren ex-Pink Floyd bassist en zanger Roger Waters, Dave Grohl, Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin, Eddie Vedder, Sean Combs, Kanye West en komiek Adam Sandler die met een overweldigende herschreven versie van 'Hallelujah' van Leonard Cohen uitpakte.

Aan de telefoon, om giften aan te nemen, zaten onder andere als Leonardo DiCaprio, Chris Rock, en Whoopi Goldberg.

Alicia Keys sloot het concert af met 'Empire State of Mind' rond 1:19 uur plaatselijke tijd.

Nog voor er een noot gespeeld was, had het concert al 32 miljoen dollar opgehaald uit tickets en van sponsors. De opbrengst gaat integraal naar de Robin Hood Stichting in New York, die de slachtoffers van Sandy onder andere eten, warme kledij en geneesmiddelen bezorgt.

Het concert was wereldwijd op 65 televisiekanalen te zien en kon gevolgd worden op tientallen websites en bijna 170 radiozenders. Wereldwijd hebben ongeveer twee miljard mensen gekeken.

Sandy heeft aan meer dan 120 mensen het leven gekost. De storm vernielde of beschadigde honderden woningen, bedrijven en infrastructuren.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig