Dave Grohl niet mee op QotSA-tournee
Foto: 'cia Jansen
Dave Grohl zal niet meegaan op tournee met de Queens of the Stone Age, hoewel hij wel drumt op de nieuwe plaat van die groep. Dat zei hij maandag aan CBS Local. Hij geeft prioriteit aan zijn regiedebuut. Een hereniging van 'Them Crooked Vultures' ziet hij wel gebeuren.

Begin november raakte bekend dat Dave Grohl voor een tweede keer achter het drumstel van rockgroep Queens of the Stone Age zou kruipen. Mee op wereldtournee gaan voor de nieuwe plaat, zal hij echter niet doen. Voor de Foo Fighters-frontman gaat de première van zijn regiedebuut 'Sound City', een documentaire over de beroemde Californische muziekstudio, voor - zie hieronder.

Wie dan wel zal drummen bij de groep, is nog niet bekend. Voormalig drummer Joey is schijnbaar vertrokkenbij QotSA. Voorlopig eveneens onbekend, is of de groep in België zal passeren, al is dat wellicht een kwestie van afwachten. Zo raakte maandag nog bekend dat de rockers in juni naar het Nederlandse Pinkpop zullen afzakken, en zijn ze die periode nog in heel wat andere Europese landen te bezichtigen.

Them Crooked Vultures

In het interview zei Grohl ook nog dat hij verwacht dat hij een tweede adem voor 'supergroep' Them Crooked Vultures, er wel aan ziet komen. Daarin deelt hij het podium met Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme en bassist van Led Zeppelin, John Paul Jones. 'We hebben erover gepraat, en we weten dat het zal gebeuren', aldus Grohl. 'We spelen gewoon graag samen.'

Andere plannen van de Amerikaan zijn onder meer optreden op het '12-12-12: Concert for Sandy Relief'. Daar zal hij onder meer met Bruce Springsteen het podium delen. Met de Foo Fighters zijn er voorlopig nog geen nieuwe plannen. In oktober raakte bekend dat die groep het even voor bekeken hield.

Bekijk hieronder de trailer van Grohls regiedebuut 'Sound City' 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig