De hoofdaanklager van de Italiaanse voetbalbond heeft de schorsing van Napels-verdediger Paolo Cannavaro, de jongere broer van ex-international Fabio Cannavaro (136 caps), en twee andere spelers gevraagd in een corruptiezaak.

De 31-jarge Cannavaro, kapitein van de ploeg uit de Serie A, en reserveverdediger Gianluca Grava riskeren een schorsing van negen maanden omdat ze de autoriteiten niet inlichtten over een poging tot omkoping via Napoli's voormalige reservedoelman Matteo Gianello.

Aanklager Stefano Palazzi is ervan overtuigd dat Gianello enkele ploeggenoten trachtte te overhalen om zich te laten omkopen voor de Serie A-wedstrijd Genoa-Napels in mei 2010. Volgens Italiaanse media heeft Gianello bekend. Hij hoopte daarmee op een strafvermindering, maar de Disciplinaire Commissie van de Italiaanse voetbalbond hield aan de oorspronkelijke eis vast: een schorsing van drie jaar en drie maanden. Palazzi vroeg voor Napels ook puntenaftrek voor het lopende seizoen en een boete van 100.000 euro.

Napels staat momenteel derde in de Italiaanse Serie A, op vijf punten van leider Juventus.