De regionale commissie van de Waalse vervoersmaatschappij TEC heeft maandag bevestigd dat de chauffeur van de stelplaats in Jemeppe die in november een reiziger in het gezicht sloeg, ontslagen blijft. Dat meldt Gonzague Milis van de liberale vakbond.

De collega's van de chauffeur legden eind november het werk neer nadat bekend raakte dat de man ontslagen zou worden. Ondertussen zijn ze weer aan de slag. Volgens de vakbondsafgevaardigde waren er procedurefouten geslopen in het dossier. Zo zou enkel de directie de beelden hebben kunnen bekijken van de geweldpleging en weigerde ze de beelden ook aan de bonden te tonen.

Tijdens de overlegvergadering tussen vakbonden en directie werd geen oplossing gevonden. De personeelsafgevaardigden vroegen daarom aan de regionale commissie om het dossier te onderzoeken.

Die boog zich maandag over het dossier. ‘Uiteindelijk blijft het ontslag van de chauffeur behouden', zegt Milis. Hij voegt nog toe dat er nog geen antwoord is op de vraag of iemand gestraft kan worden aan de hand van camerabeelden. ‘De komende dagen zal de ondernemingsraad samenkomen in Luik. Op regionaal niveau zal er begin januari een samenkomst plaatsvinden', besluit de vakbondsafgevaardigde.