Hulpeloos Charleroi vernederd in brandend Sclessin
Foto: Photo News
Charleroi was totaal geen partij voor Standard, zeker niet nadat de Zebra’s al na 3 minuten met tien verder moesten na rood voor Dzinic. Charleroi werd een gewillige prooi voor de gretige Rouches. Aan de rust stond het 5-0 en de partij meer dan gespeeld. Voor de meeste opwinding in de tweede helft zorgden de Charleroifans door vuurpijlen en stoeltjes op het veld te gooien. De wedstrijd lag daardoor vijf minuten stil. Beide ploegen scoorden elk nog één keer, Standard vernederde Charleroi met 6-1.

Bij Charleroi schorste coach Ferrera Aoulad disciplinair na zijn theater van vorige week bij het vieren van een doelpunt, Badibanga kwam in zijn plaats in steun van diepe spits Giuseppe Rossini.

Alle plannetjes die Charleroi had uitgedokterd mochten na drie minuten al in de vuilbak. Doelman Parfait Mandanda loste iets te makkelijk een schotje, Imoh Ezekiel was eerst op de bal maar werd onderuit geduwd door Elvedin Dzinic. Ref Gumienny trok rood voor de verdediger en gaf een strafschop, ook al kreeg Ezekiel de bal in tweede instantie nog wel tegen de netten. Yoni Buyens zette de strafschop feilloos om en trok daarmee een leuk avondje voor al was Standard was op gang.

Eén minuut later haalde William Vainqueur verwoestend uit vanop 25 meter en verdubbelde de score. Standard deed gewoon wat het wou met Charleroi.

Enkel Danijel Milicevic spartelde nog wat tegen met een bal naast doel en enkele minuten later met een schot dat Kawashima niet kon klemmen. De bezoekers wilden een strafschop toen Kanu een bal tegenhield met de schouder in de zestien.
Op het halfuur besliste Standard de wedstrijd helemaal. Michy Batshuayi hield de bal goed bij diep in de spits en legde af naar het middenveld. Net buiten de 16 werd hij neergehaald door N'Ganga, Buzaglo trapte de vrije trap heerlijk over de muur en in de linkerbovenhoek.


Individuele actie

Reginal Goreux maakte de vernedering van Charleroi compleet na amper 38 minuten. Yoni Buyens hield met een individuele actie drie man bezig, hij vond Ezekiel die weggeduwd werd van doel maar met een subliem hakje toch nog de meegekomen Reginal Goreux vond, die rustig bleef en binnenlegde aan de tweede paal.

Amper twee minuten later zorgde Danijel Milicevic met een owngoal voor de forfaitscore. Een vrije trap werd in de rechthoek rondgekegeld, Danijel Milicevic wou vermijden dat Imoh Ezekiel een trap van Jelle Van Damme kon binnenduwen maar verraste zijn eigen doelman.
De talrijk meegereisde Charleroi-fans hadden er toen genoeg van en de eerste zitjes werden naar beneden gegooid.
Bij het begin van de tweede helft waren er drie wissels. Ferrera haalde Viktor Bopp en Ziguy Badibanga naar de kant, Diandy en Samuel Fabris kwamen in hun plaats. Bij Standard ging Paul-José Mpoku naar de kant voor de terugkeer van Sébastien Pocognoli.
De eerste kans na de rust is voor Michy Batshuayi. Die kreeg een bal centraal voor Parfait Mandanda, maar was de ingevallen Samuel Fabris vergeten in zijn rug en die kon beletten dat Batshuayi scoorde.
 

Spelers naar binnen

Daarna brak letterlijk de hel los op Sclessin. Verschillende vuurpijlen en nog wat stoeltjes die de eerste helft overleefden werden op het veld gegooid, terwijl het vak zelf ook in de fik stond. Ref Gumienny legde de wedstrijd vijf minuten stil en stuurde de spelers naar binnen.

Nadat de vuurpijlen waren opgebrand en de rust teruggekeerd, hervatte de match.
Een paar minuten later scoorde Charleroi zowaar. Onur Kaya draaide in de 16 kort weg van zijn man en stak goed door naar de meegekomen N'Ganga op links. Die zette voor naar de vrijstaande Giuseppe Rossini die makkelijk kan binnenkoppen.

Standard antwoordde met een doelpunt van Ezekiel. Jelle Van Damme legde een bal aan de tweede paal in één tijd terug voor doel, Imoh Ezekiel kwam goed ingelopen en kopte aan de tweede paal binnen. Onmiddellijn na zijn doelpunt mocht Ezeiel gaan rusten en werd hij vervangen door de Braziliaan Luis Phelyppe.

Daarna kreeg Standard nog kansen onder meer langs Van Damme, Ciman probeerde het met een vrije trap maar gescoord werd er niet meer. Charleroi bewees op het einde dat de ploeg kan voetballen maar deed dat niet in het wedstrijdbegin en betaalde daarvoor een zware tol. En moet nu nog afwachten wat de voetbalbond beslist over het gedrag van de supporters.

Uitslag
Standard -Charleroi 6-1

Rangschikking
1.RSC Anderlecht 18 40
2.Zulte-Waregem 18 34
3.Lokeren 18 33
4.Standard 19 32
5.Racing Genk 18 32
6.Club Brugge 18 29
7.KV Kortrijk 18 28
8.Bergen 18 27
9.OH Leuven 18 6
10.AA Gent 18  21
11.KV Mechelen 18 20
12.Beerschot 18 18
13.SP Charleroi 19 18
14.Lierse 18 16
15.Waasland-Beveren 18 14
16.Cercle Brugge 18 11