'Jammer dat De Wever reageert als Vlaams-nationalist en niet als intellectueel'
Foto: wvv
Behoud de Begeerte, kunstencentrum voor literatuur, blijft achter het voorstel staan om het Pieter De Coninckplein in Antwerpen om te dopen naar het Herman De Coninckplein.

Vanmorgen raakte bekend dat Behoud de Begeerte samen met enkele andere culturele zwaargewichten een voorstel klaar heeft om het Pieter De Coninckplein in Antwerpen om te dopen naar het Herman De Coninckplein.

Dat voorstel viel echter niet in de smaak bij de toekomstige Antwerpse burgemeester Bart De Wever. 'Ik heb zelden een dergelijk idioot voorstel gehoord', stelt de toekomstige burgemeester.

Behoud de Begeerte reageert in een persbericht verbaasd op het pletwalsgehalte van de uitspraak van De Wever. "De Wever reageert uitsluitend als een Vlaams-nationalist die in het voorstel enkel een aanval op zijn gedachtegoed en zijn symbolen ziet. Over Herman de Coninck heeft hij het zelfs niet. De Wever ziet enkel het negatieve, het positieve in ons voorstel is hem geen woord, geen gedachte, geen commentaar waard", aldus de organisatie

Behoud de Begeerte betreurt dat De Wever enkel reageert als Vlaams-nationalistisch politicus en niet als intellectueel en als burgemeester van Antwerpen.

De organisatie blijft bij haar voornemen. "We vinden nog steeds dat er goede redenen zijn om het De Coninckplein van voornaam te veranderen. Dat de toekomstige burgemeester zich laat kennen en ons voorstel enkel als jennen interpreteert, is zijn zaak. Ons gaat het vooral en in de eerste plaats om Herman de Coninck," besluit het persbericht..