Standard heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Ezekiel zette de bezoekers al snel in de eerste helft op voorsprong, maar Standard verzuimde daarna de kansen af te maken. Waasland-Beveren kwam beter uit de kleedkamer en maakte de wedstrijd zo toch nog spannend. In de slotfase zorgde William Vainqueur toch nog voor de geruststellende voorsprong.

De slotwedstrijd van de 18de speeldag werd op de Freethiel gespeeld, en de mannen van Mircea Rednic namen de match meteen in handen. Al na vijf minuten werd een voorzet van Van Damme door Ezekiel hard op doel getrapt, Coosemans redde knap. Enkele minuten later moest de Waaslanddoelman zich toch al gewonnen geven: Michy Batshuayi vertrok op de grens van het buitenspel en trapte op Coosemans. Ezekiel was echter goed gevolgd en hoefde maar binnen te duwen. Vijf minuten later kreeg hij zelfs een grote kans op de 0-2, maar ex-Standardspeler Karim Belhocine verijdelde zijn poging op de doellijn.

Na rust kwam Waasland-Beveren een stuk georganiseerder voor de dag, en Eiji Kawashima moest attent zijn bij een afstandsschot van Rowell. Even later moest de Japanner snel uitkomen voor Christophe Lepoint een losse bal kon oprapen op de rand van de 16. Standard was tevreden met de voorsprong en controleerde, maar speelde met vuur. De spanning die bij Standardcoach Rednic op het gezicht af te lezen was, verdween toen William Vainqueur in de slotfase toch voor de geruststellende 0-2 zorgde. De middenvelder kruiste zijn schot en liet Coosemans geen kans.

In het klassement staat Standard nu naast Club Brugge op de vijfde plaats met 29 punten. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met 14, 2 minder dan Lierse en 3 meer dan Cercle Brugge.