Belgische telecomoperator werkt opnieuw samen met KPN

Mobile Vikings zet zeil naar Nederland

De Belgische mobiele telecomoperator Mobile Vikings begint aan zijn internationale uitbreiding. In december meren de vikings aan in Nederland.

De Hasseltse telecomoperator Mobile Vikings start nog deze maand aan een offensief bij onze noorderburen. In december zullen in Nederland de eerste simkaarten worden verdeeld om, net als in België, prepaid mobiele telefonie en internet aan te bieden.

De afgelopen jaren ontpopte Mobile Vikings zich tot een geduchte uitdager voor de gevestigde waarden op de Belgische markt van de mobiele telefonie. De operator kwam met prepaid formules waarbij mobiel internet centraal staat, en won in sneltempo populariteit bij de steeds groter wordende groep van smartphonegebruikers in België.

Ondertussen telt Mobile Vikings bijna 150.000 klanten. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van het netwerk van KPN Belgium (Base), en het zet sterk in op het opbouwen van een ‘community' rond het merk.

In december van vorig jaar opperde ceo Frank Bekkers al dat Mobile Vikings naar het buitenland zou trekken. Duitsland ging het vaakst over de tongen, maar ook Spanje en Polen werden genoemd. Dat het nu toch Nederland wordt, verrast evenwel niet. Ook in Nederland zal Mobile Vikings immers gebruik maken van het netwerk van KPN.

‘We werken al samen, en natuurlijk spreken we dezelfde taal', zegt Hans Similon van Mobile Vikings. ‘Tijdens de onderhandelingen bleek dat Nederland het snelst met ons mee wilde denken.' De Nederlandse formules zullen wel licht verschillen van de Belgische. Zo zijn er twee herlaadbedragen mogelijk, van 25 en 40 euro. Daarvoor krijgt een klant in Nederland 1,5 gigabyte aan mobiel internet en 500 sms-berichten. Dat is iets minder dan zijn Belgische collega's, die binnen dezelfde formules 2 gigabyte internet en 1.000 sms'en krijgen.

De reden is dat mobiele operators in Nederland steeds minder happig zijn op mobiel internet, doordat internettelefonie en berichten steeds meer aan hun winstmarges knabbelt.

Wedstrijd

Mobile Vikings mikt op een marktaandeel van 2 procent in Nederland, evenveel als in België. De exacte lanceringsdatum in december wil het bedrijf nog niet prijsgeven. Die wil het gaandeweg bekendmaken met een serie filmpjes en een wedstrijd op het internet. Maar het zou in de eerste helft van december vallen.

Naast Nederland hebben de Limburgers hun oog ook op twee andere Europese landen laten vallen. Dat het bedrijf met Duitsland praat is een publiek geheim, maar die gesprekken zouden niet veel vorderingen kennen. In dat andere Europese land, waarvan het bedrijf de naam niet wil prijsgeven, gelooft Mobile Vikings in de loop van 2013 van start te gaan.

Aangeboden door onze partners

Mobile Vikings mikt ook in Nederland op marktaandeel van 2 procent

Binnenland
  1. Kunnen we weldra zwemmen waar we willen?
  2. Spontane staking bij De Lijn in Limburg na agressie tegen chauffeur
  3. Video Zes woningen en meerdere auto’s beschadigd na aanslag bij veroordeelde crimineel in Borgerhout
  4. Veel vis gevangen (maar daarom wordt hij nog niet goedkoper’
  5. Crematie populairder dan ooit, maar klimaatvriendelijker alternatief komt dichtbij
  6. Amal Clooney is meer dan 'de vrouw van': ‘Ze durft haar nek uit te steken’
  7. Dubbel zoveel meldingen van grensoverschrijdend gedrag in amateurvoetbal
  8. Hasseltse cipiers tot vrijdagavond in staking
  9. Ouders zien meer emotionele problemen bij hun kinderen
  10. Celstraf van 26 jaar, maar Antwerpse drugscrimineel ‘Flash’ blijft zaken runnen vanuit gevangenis
  11. Winkels in Brusselse Dansaertstraat mikpunt van vandalen
  12. Antwerpen opnieuw cokehoofdstad van Europa
  13. Organisatoren afgelaste ‘Queer Iftar’: ‘Wij vragen niet eens respect, gewoon het recht om te mogen bestaan’
  14. Dassen en treinsporen gaan niet goed samen
  15. Een kilo varkensgehakt: 8 euro, een kilo veggiegehakt: tot 24 euro. Waarom zijn vleesvervangers zo duur?
  16. Jongeren in jeugdhulp: 'Vijf dagen op uw kamer zitten stinken, waarvoor is dat nodig?’
  17. KMI voorspelt nu ook uw risico op hooikoorts

Niet te missen