OH Leuven en AA Gent deelden na een boeiende pot voetbal de punten: 1-1. De Gentse bezoekers eisten voortdurend het meeste balbezit op maar misten andermaal een koele afwerker om de wenkende doelkansen af te werken.

Bij de thuisploeg speelde coach Ronny Van Geneugden tot kort voor de aftrap nog verstoppertje. Uiteindelijk gaf hij toch de voorkeur aan 'Chuka', waardoor Christian Pouga op de bank verzeilde.

Type-elftal?

Bob Peeters verklaarde na de bekerzege tegen Lokeren dat hij eindelijk zijn elftal gevonden had. Dat vertaalde zich ook in de elf spelers die in 'Den Dreef' aan de aftrap verschenen. Mohamed Messoudi was de enige nieuwe naam bij AA Gent, hij verving de geblesseerde Stijn De Smet.

Ondanks de eerste winterkou was het niet lang wachten op doelgevaar. Mboyo infiltreerde goed in de Leuvense zestien en zette strak voor. De afgeweken bal belandde pardoes op het hoofd van N'diaye, die al in de zesde minuut de score kon openen. OH Leuven reageerde furieus en toen de Gentse defensie even niet thuis gaf, profiteerde Geraerts optimaal van Gislasons prima steekpass. De ervaren middenvelder draaide zich goed vrij en gaf Padt geen schijn van kans.

Afwerking matig

Gent combineerde aardig maar verzuimde de doelkansen af te werken. Conté verloor eerst het overzicht bij een fase waarbij Mboyo hem alleen voor Bailly had gebracht. En toen Rafinha de frivole dribbelaar voor Bailly isoleerde, besloot die onbesuisd over. Onder impuls van het ijzersterke duo Geraerts-Gislason stak ook OH Leuven enkele keren de neus aan het venster, maar een tweede treffer zat er niet meer in. Chuka probeerde ref Colemonts nog te verschalken door een hoge voorzet met de hand in doel te verwerken, maar de scheidsrechter liet zich niet in de luren leggen en bedacht Chuka met een gele kaart.

Vuisten van Padt

Ook na de pauze trokken beide teams meteen weer in de aanval. Mboyo bediende Conté, maar opnieuw faalde de kleine Guineeër bij de afwerking. OH Leuven liet zich niet afbluffen en Padt moest ook nog met een knappe voetreflex uitpakken bij een actie van Karuru. Halfweg de tweede helft kwam Remacle in het veld bij AA Gent, maar de populariteit van de voormalige lokale publiekslieveling bleek ook al met het minpunt te flirten. Bij elke baltoets werd hij op een striemend fluitconcert getrakteerd.

Beide trainers wisselden nog duchtig, maar echte doelkansen werden steeds schaarser. De ingevallen Arbitman trapte na een scrimmage naast, maar het was vooral Ibou die met een poeier nog eens de vuisten van Padt teisterde. In de slotfase waren er nog heel wat prangende fases, maar die leverden geen bevrijdende treffer meer op.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.