Zulte Waregem moest met Beerschot de punten delen. Hoewel het in de eerste helft kansen genoeg kreeg om afstand te nemen van de Kielse ratten, bleef het steken op 0-0. Zulte Waregem dreigt vandaag de tweede plaats te verspelen aan Lokeren.

Never change a winning team, luidt het. Toch liet Francky Dury, die zijn 250ste wedstrijd in eerste klasse coachte, Thorgan Hazard uit de ploeg voor Jérémy Serwy, die na vijf maanden blessureleed opnieuw fit is. Bij Beerschot waren ook enkele wijzigingen op te tekenen, waaronder de eerste basisplaats voor superster Raúl Bravo. Grootste afwezigen waren de geblesseerden Stijnen, Ojo en Losada.

Slippertje

Vreemd genoeg speelde Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut de hoofdrol in het eerste, en grootste, gevaar van de match. Door het wegglijden van een uitgekomen Bossut kwam de bal bij Colpaert terecht, die trapte tegen Veselinovic aan, maar de aanvaller slaagde er niet in om de bal in het lege doel te trappen.

Beerschot had niet meteen grootse intenties en liet Zulte Waregem in de eerste twintig minuten betijen. Zo zag het Verboom voorzetten richting Malanda, die goed teruglegde voor de jarige Mbaye Leye. De spits knalde keihard tegen doelman Van Langendonck. Een minuut later verschalkte Bravo bijna zijn eigen keeper na een corner van Berrier. Op het halfuur kon Delaplace, na een mislukte een-twee met Leye, richting doel schieten, maar zijn schot zoefde over de winkelhaak. Beerschot voetbalde geen enkele kans bijeen, waardoor Bossut vooral moest zorgen dat hij niet onderkoeld geraakte. Beerschot mocht zich gelukkig prijzen dat het aan de rust 0-0 stond.

Zonder schwung

Zulte Waregem voetbalde op zijn elan van de eerste helft verder, maar speelde zonder schwung. Beerschot onderging opnieuw de wet van de sterkste en tekende pas op het uur zijn eerste echte doelpoging op. De vrije trap van Nyoni was echter een vangballetje voor Bossut. Diezelfde Nyoni probeerde even later Bossut met een afstandsschot te verschalken, maar dat was niet meer dan een opwarmingsballetje. Zulte Waregem bleef de ploeg met het meeste balbezit, maar het was tot de 70ste minuut wachten op een nieuwe kans voor de boeren. De corner van Berrier belandde op het hoofd van de ingevallen Lendric, die net naast de eerste paal kopte.

In het slotkwartier zette Dury nog alles op alles om de zege te pakken. Hij bracht Thorgan Hazard in voor verdediger Verboom, maar de wissel bracht geen soelaas. Franck Berrier gooide op het einde nog één keer de bal in de box, maar Mikulic redde de meubelen. Ook Lendric kon na afleggen van Naessens niet de netten doen trillen. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.