Nog geen drie weken na het ontslag van Chris Janssens lijkt het effect van de trainerswissel bij Lierse uitgewerkt. De thuisploeg speelde een belabberde wedstrijd en werd drie keer koud gepakt. Jérémy Perbet scoorde twee keer.

 Hany Ramzy, de Egyptische trainer, voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat kansloos onderuit ging tegen Standard. Cofie Bekoe nam de plaats in van de geschorste Dolly Menga. Hussein Yasser verdrong Geoffry Hairemans naar de bank.

Bij Bergen verdween de geschorste Thomas Chatelle uit de selectie. Maël Lépicier haakte geblesseerd af tijdens de opwarming. Matthieu Debisschop was zijn vervanger. Aloys Nong moest zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Enzo Scifo gooide Dylan De Belder in de strijd.

Traag

Lierse besefte dat het met minder dan een overwinning niet tevreden mocht zijn. Wie verwacht had dat de thuisploeg Bergen naar de keel zou grijpen, kwam bedrogen uit. Daarvoor speelde Lierse te traag en stereotiep. Soufiane Bidaoui is een schim van de vinnige flankaanvaller die hij vorig seizoen was en Cofie Bekoe kon zijn basisplaats gisteren nooit wettigen.

De enige die voor wat dreiging zorgde, was diepe spits Kostadin Hazurov. Iets voor het halfuur blokte Nicholas Timmermans zijn poging van dichtbij af. Aan de overkant trapte Jérémy Perbet onbesuisd over.

Toch een goal

Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Flavien Le Postellec kopte een vrije trap door en Perbet tikte - in buitenspelpositie - de bal voorbij Sels. Op slag van rust lag Lierse helemaal in de touwen. Le Postellec kegelde een vrijschop van op dertig meter heerlijk in doel. Ramzy liet een bleke Bidaoui na de rust in de kleedkamer.

Met Mohamed Dodo Elgabas kwam er meteen wat agressiviteit in de ploeg. Die helaas van korte duur was. Jarju - ex-Lierse - stuurde killer Perbet in het straatje en de Franse goalgetter liet de kans voor zijn tweede doelpunt van de avond niet liggen. Lierse sleepte zich naar het einde en zelfs een eerreddend doelpunt zat er niet meer in.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.