De Zebra's hebben eindelijk hun tweede thuiszege beet. Dankzij de invallen van een sublieme Onur Kaya zijn ze erin geslaagd voor het eerst sinds de eeuwwisseling de Kerels te vloeren. Meteen halen ze zes op zes tegen Kortrijk dit seizoen.

De gasten namen van bij de aftrap het roer in handen, met kampwisselingen bij de vleet. N'Ganga had snel de handen vol met Chavarria. De Argentijn lag op de rechterflank aan de basis van enkele splijtende acties, die amper doelgevaar opleverden. KV drukte echter op vrij steriele wijze, tot het duo Kaya-Milicevic de rechterflank inpalmde. Pocketvoetballer Kaya hypnotiseerde zijn belagers en stuurde de ex-Eupenspeler aardig in het straatje. Tegen het kurkdroge schot van de Zwitserse technicus had doelman Keet geen verhaal.

Glasheldere acties

Sporting versierde meteen een van zijn eerste glasheldere acties, maar het mocht van geluk spreken dat klasbak Mandanda even later een gemaakt doelpunt van De Mets uit de winkelhaak ranselde.

In een afwisselend derde kwartier beet de thuisploeg aardig van zich af. De roodwitte verdedigers lieten zich kort voor de koffie nogmaals als koorknapen om de tuin leiden door een naar hartelust kronkelend duimpje Kaya. Een pas ingevallen Aoulad genoot van een zee van ruimte om van dichtbij via de staak zijn eerste competitiedoelpunt te versieren.
KV ging meteen nogmaals op lullige wijze de boot in op twee versnellingen van een duivelse Kaya. De gasten voerden na de koffie de druk op maar misten inspiratie en infiltratiekracht om een versterkte achterhoede in het nauw te drijven. De thuisploeg hield ditmaal de teugels strak en dwong de mooiste kansen af. Uitblinker Kaya trapte hoog over, terwijl doelman Keet een loeier van Milicevic pareerde.

Hein Vanhaezebrouck trommelde al zijn invallers op, maar niets mocht baten, op een vlamschot in het zijnet van Chavarria na. In de slotfase trof invaller Gnohere ook nog de paal.