KV Mechelen kaapt verdiend punt weg in Brugge
Foto: Photo News
Geen eerherstel voor Club na de uitschakeling in de beker tegen de buren van groen-zwart. Brugge kwam in eigen huis niet verder dan een pover gelijkspel tegen een moedig en voortdurend aandringend KV Mechelen. Pedersen maakte de openingstreffer van ex-Malinwa-spits Vleminckx onschadelijk.

Club begon redelijk stevig aan de match, maar ook Mechelen deed goed mee. Codaro testte de vuisten van Kujovic. Ook aan de overkant probeerden de spitsen de keeper uit. Bacca en Vleminckx haalden hard uit, maar stuitten op de handschoenen van Pacovski.

Tegenprikken

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar gaandeweg kwam er toch minder druk op de ketel. De bezoekers prikten tegen en Bateau knikte net iets te veel naar de grond om te scoren. Het niveau zakte daarna zienderogend, al liet Cordaro leuke dingen zien op de flank. Brugge hield bovendien zijn hart vast toen Hoefkens geblesseerd naar de kant moest. Hij kon evenwel zijn plaats snel weer innemen. Ondanks de slecht bespeelbare groene rechthoek werd er bij momenten niet onaardig gevoetbald, maar de conclusie van de eerste helft was toch dat Brugge na het eerste kwartier te veel inzakte.

Meunier in

Garrido greep aan de rust nog meer in. Hij bracht Meunier in voor de weer niet overtuigende Jorgensen. Het sorteerde vrijwel onmiddellijk effect. Donk zwiepte een lange bal naar voor, Meunier verlengde met het hoofd, en net als vorige week brak Vleminckx de ban. De jarige spits - hij werd 27 - moest fel uitwijken maar kon vanuit een scherpe hoek toch binnenknallen. Even later liet Bacca de 2-0 liggen.

Mechelen gaf zich ondertussen nog niet gewonnen. Na een klutsbal trapte Van Hoevelen nipt naast. Het duurde tot de vervanging halfweg de tweede periode, waarbij Stenman inkwam voor de veelbelovende Verstraete, dat het publiek weer de handen warm kon klappen. 

Verdiend punt

De bezoekers bleven aandringen en kregen een dik kwartier voor het eind hun verdiende gelijkmaker. Invaller Enevoldsen legde diep, Larsen verdedigde niet zo goed op Cordaro, die fijntjes Pedersen bediende. De Deen duwde zijn zesde treffer in acht matchen binnen. Brugge reageerde redelijk verbouwereerd, en Pedersen kwam zelfs nog dicht aan een tweede goal. Zo werd het toch weer geen vrolijke avond voor Club. Zeker toen Tchité in de slotseconden nog een open kans miste.

Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.