BACOB-folder had het over een rendement zonder risico via Arco
arco Foto: rr
'Kan men tegenwoordig een netto-rendement van 4,25 procent halen zonder risico?' Zo luidt de titel van een folder die BACOB destijds verspreidde over Arco.

'Geef toe, met zo'n rendement is dit dé kosteloze, absoluut veilige belegging op naam waar u met gesloten ogen op mag intekenen', luidt het in de folder.

Met gesloten ogen dus. Dat klinkt wat anders dan de stemmen die nu zeggen dat de Arco-spaarders maar de kleine lettertjes hadden moeten lezen.

In de folder legt BACOB wel duidelijk uit dat het om aandelen gaat waarop de spaarder intekent. In 1999 vormde BACOB samen met verzekeringen DVV de financiële groep Artesia Banking Corporation.. In 2001 kwam Artesia in handen van het Frans-Belgische Dexia.

'Groep ARCO biedt u nu de unieke kans om aandeelhouder te worden en deel te hebben aan dit dynamisch groeiproces.'

'Via de ARCO-aandelenrekening, waarmee u aandeelhouder wordt van Arcopar cv, kunt u vele voordelen genieten op het vlak van veiligheid, beschikbaarheid en rendement. Bovendien bent u er zeker van dat uw geld geïnvesteerd wordt in gezonde en dynamische bedrijven.'

Verder belooft de folder een rendement van 4,25 procent. Daarnaast zijn er nog een rist andere argumenten zoals voordelen in de brandverzekering, voordelen bij het reisbureau Ultramontes en bijzondere voorwaarden voor wie een vakantie doorbrengt in het centrum 'Duinse Polders' in Blankenberge

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig