Koppel noemt kindje naar Twitterhekje
Toen het koppel Jameson de geboorte van hun kindje bekendmaakten op Facebook, ontstond er heel wat controverse. In het Facebookbericht, dat trouwens vol spelfouten staat, lezen we dat de ouders hun dochtertje Hashtag genoemd hebben. Juist ja, naar het bekende Twitterhekje waarmee twitteraars aangeven waarover ze schrijven.

We hopen voor het meisje dat de geruchten op internet kloppen en dat het om een hoax, een vals bericht, zou gaan. Intussen wordt er - o ironie - op de sociaalnetwerksite Twitter massaal ongenoegen geuit door mensen die vinden dat je een kindje zoiets niet kan aandoen. ‘Met zo'n naam zal het kindje zeker gepest worden op school', luidt het vaak.

Niet eerste keer

Zelfs als het bericht toch zou kloppen, zouden de Jamesons niet de eerste ouders zijn die hun kind een naam geven die in de sfeer van de sociale media hangt. Het Israëlische echtpaar Lior en Vardit Adler noemden hun dochtertje ‘Like', naar de ‘like-knop' op Facebook.

Nog opmerkelijk: in India vond er vorig jaar een grote ‘naamsveranderingsceremonie' plaats. Maar liefst 285 meisjes met namen als ‘Nakusha' of ‘Nakushi', wat ‘ongewenst' betekent, lieten toen samen hun naam veranderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig