Kantoorplakkers blijken minder productief te zijn
Foto: jobat.be
Onderzoek toont aan dat wanneer men er in slaagt om na lange werkdagen toch voldoende tijd te voorzien voor persoonlijke projecten, dit een positieve invloed heeft op de gezondheid en de productiviteit op het werk.

Volgens een Finse analyse van 12 studies bij meer dan 20.000 werknemers doen werkdagen van meer dan acht uur de kans op een hartaanval met 40 tot 80 procent de hoogte ingaan. Wanneer mensen echter naast lange werkdagen ook nog tijd kunnen spenderen aan persoonlijke zaken, dan wordt dit effect tenietgedaan en heeft dit zelfs een positief gevolg voor de gezondheid én de dagelijkse productiviteit.

Succesvolle mensen slagen er vaak in om tijd en energie over te houden voor andere, al dan niet professionele, belangrijke zaken. Uit deze persoonlijke zaken halen zij voldoende kracht om scherp te staan op momenten dat dit nodig is. Echte kantoorplakkers, die geen tijd overhouden voor persoonlijke projecten, presteren daarentegen veel overuren, maar zijn in de praktijk veel minder productief.

>

>

>

>