Bij stormweer in het zuidwesten van Groot-Brittannië is een vrouw om het leven gekomen toen ze onder een omgevallen boom terechtkwam. Dat heeft de politie zondag meegedeeld.

De feiten vonden plaats in Exeter. De vrouw raakte zaterdagavond zwaargewond en overleed even later in het ziekenhuis. Twee andere personen raakten gewond bij het ongeval.

Cornwall is de regio die het zwaarst getroffen is door de overstromingen en het stormweer. De lokale overheid heeft waarschuwingen gegeven voor de inwoners van de steden Helston en Perranporth, maar ook voor de vissershaven van Polperro.

Britse media berichtten verder over een 70-jarige man die omkwam nadat zijn wagen in een kanaal belandde. Volgens de politie werd dit ongeval evenwel niet veroorzaakt door het weer. Andere media meldden de vondst van het lichaam van een man die sinds zaterdag vermist was. Donderdag was nabij Bath het eerste dodelijke overstromingsslachtoffer gemeld.

Door de overstromingen zijn tal van wegen gesloten voor het verkeer en zijn een aantal plaatsen virtueel afgesneden van de wereld. Weerkundigen voorspellen meer regen de komende 10 tot 12 uren. 'Onze boodschap aan de bevolking is: blijf binnen, geef voorrang aan je veiligheid en wees voorzichtig', aldus politiewoordvoerster Sarah Sharpe.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in