Een hevige wind heeft zaterdagnacht en zondagochtend op een aantal plaatsen in ons land schade veroorzaakt.

Diverse brandweerkorpsen in Vlaams-Brabant zijn zondag moeten uitrukken om de schade te herstellen die was veroorzaakt door de hevige wind. Op een tiental plaatsen moesten omvergevallen bomen en takken van de weg geruimd worden. Het ging steeds om lokale wegen. 

In Tremelo, Asse en Lennik waaiden er dakpannen van woningen weg en moest de brandweer voorlopige herstellingswerken uitvoeren. In Pellenberg waaide een Chirotent weg. De tent belandde op het dak van een huis, waardoor de schouw beschadigd werd. In Leuven waaiden op enkele plaatsen tijdelijke verkeersborden weg. In een leegstaand pand op de Diestsevest in Leuven vloog een ruit aan diggelen.

In Vilvoorde is een puntgevel van een huis in aanbouw ingestort en in de Brusselse Wetstraat viel er een paal op de rijbaan. In Neder-Over-Heembeek viel een boom op een oprit en in Sint-Genesius-Rode is een boom op een verlichtingspaal gevallen. Er vielen nergens gewonden. 

In Luik moest de dienst 100 afgelopen nacht tientallen keren uitrukken nadat een felle storm rond 3 uur de regio trof. De rukwinden haalden snelheden tot 100 km/u en troffen onder meer Luik, Awans, Seraing, Saint-Nicolas en Herstal.

De wind rukte bomen uit, reclameborden vielen om en ook stellingen, daken en schoorstenen moesten eraan geloven. Even na 6 uur ging de wind liggen, maar de brandweer was nog volop bezig met interventies.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in