Racing Genk en OHL delen de punten
Foto: BELGA

Racing Genk en Oud-Heverlee Leuven hebben de punten gedeeld na een 1-1-gelijkspel. Plet had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gebracht, maar daarna gaf Genk de wedstrijd uit handen. OHL ging op zoek naar een doelpunt en vond dat in de toegevoegde tijd vanop de stip.

Racing Genk begon met het meeste zin voor initiatief aan de wedstrijd tegen OHL met Plet en Buffel die voor het offensieve geweld zorgden. Het duurde wel tot iets voorbij de twintigste minuut vooraleer Genk hun overwicht ook in een doelpunt kon omzetten.

Buffel zette een knappe actie op door het centrum van de Leuvense defensie en schotelde Plet het openingsdoelpunt voor. Na de 1-0 nam Genk al gas terug en de wedstrijd verwaterde snel want ook de bezoekers namen weinig initiatief.

Na rust zagen we een enthousiaster OHL dat heel wat meer initiatief nam dan in de eerste helft. De bezoekers uit Leuven versierden enkele kansen via Pouga, maar de gelijkmaker kwam er niet meteen.

Penalty Racing Genk onderging, tot ongenoegen van de eigen supporters, het spel en kreeg geen lijn meer in wat het zelf op de mat bracht. Het duurde tot diep in de tweede helft vooraleer we nog een keer Genkse dreiging te zien kregen. Limbombe en Monrose konden na hun individuele acties de netten echter niet doen trillen.

Net wanneer de energie van de Leuvenaren op leek te zijn en Genk de drie punten leek binnen te hebben, haakte Koulibaly Pouga in de eigen zestien meter. Scheidsrechter Vervecken plaatste de bal op de stip en Ibou zette in extremis alsnog de 1-1 op het bord.

Racing Genk schiet weinig op in het klassement met dit gelijkspel en volgt op de zesde plaats al op acht punten van Anderlecht. OHL springt over Bergen naar de achtste plaats.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in