Sebastian Vettel: ‘Dit was een ongelooflijke wedstrijd'
Foto: AFP

Sebastian Vettel (Red Bull) heeft zich zondag voor het derde jaar op rij tot wereldkampioen formule 1 gekroond. De Duitser had daarvoor voldoende aan een zesde plaats in de slotmanche van het WK in het Braziliaanse Sao Paulo.

‘Het is moeilijk om uit te leggen wat er allemaal door mijn hoofd gaat,' begon Vettel. ‘Ik zit nog boordevol adrenaline, als je me zou prikken zou ik het waarschijnlijk niet eens voelen. Maar voor mezelf en het hele team is deze derde titel onwerkelijk. Ik kan nog niet vatten naast welke grote namen ik kom te staan.'

Vettel had het moeilijker dan verwacht in de slotmanche, met Fernando Alonso als laatste concurrent. De Spanjaard raakte echter niet verder dan de tweede plaats. ‘Het was een ongelooflijke wedstrijd. Zeker toen ik al in de vierde bocht werd aangetikt. Gelukkig reed niemand me daarna aan en gelukkig begon het toen te regenen. Of dit mijn moeilijkste titel was? De druk was in elk geval enorm. Maar we zijn altijd in onszelf blijven geloven en vooral in de tweede seizoenshelft krikten we ons niveau op. Ik ben heel fier op dit team,' besloot Vettel.

Complimenten van Angela Merkel

De wereldkampioen kreeg intussen al felicitaties van bondskanselier Angela Merkel. ‘Ik wil Sebastian Vettel feliciteren. Hij heeft opnieuw getoond over stalen zenuwen en een grote stuurmanskunst te beschikken. Met zijn derde titel op 25-jarige leeftijd heeft hij zijn plaats in de sportgeschiedenis al veroverd,' aldus Merkel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in