Gijs Van Hoecke: ‘Volgend jaar revanche'
Foto: BELGA

Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke streden tot vier ronden van het einde mee voor de zege in de Zesdaagse van Gent, maar zagen hun kansen na een slipper van Van Hoecke in rook opgaan.

‘Ik denk dat er water op de piste lag,' vertelde een ontgoochelde Gijs Van Hoecke.'Plots voelde ik na de aflossing mijn achterwiel wegtrekken en vlamde ik tegen de grond. Veel pijn had ik niet, maar ik wist wel dat we zo de zege zomaar weggaven. Het is jammer zo te moeten verliezen. Ik wou absoluut winnen in deze regenboogtrui. Ook mijn teamgenoot Kenny De Ketele was gebrand op de zege. Het heeft echter niet mogen zijn. Wij waren evenwaardig aan het duo Iljo Keisse/Glenn O'Shea, maar hebben door mijn val onze kans niet volledig kunnen verdedigen. Dit is echt zuur, ik wil volgend jaar zeker revanche nemen.'

‘Dit is echt balen,' vulde De Ketele aan. ‘Ik zag Gijs onderuit gaan en wist dan al dat we de Gentse Zesdaagse niet zouden winnen. Het was echt close, maar het is nu eenmaal zo. Wij hebben ons niets te verwijten en hebben gedaan wat we moesten doen,' besloot de wereldkampioen in het Kuipke.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in